hovikhelse.com http://hovikhelse.com Helse Kost Sport og trening Mon, 27 Jun 2022 11:04:11 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Hold deg frisk i Høvik http://hovikhelse.com/hold-deg-frisk-i-hovik/ Mon, 27 Jun 2022 11:04:11 +0000 http://hovikhelse.com/?p=100 Høvik er et populært boligområde, og området har både skoler, kunstsenter, kirke og stasjon. Selvsagt er det også gode treningsmuligheter i Høvik. Høvik Idrettsforening har omtrent 1300 medlemmer. Idrettsforeningen eier og driver tre fotballbaner, klubbhus og treningsstudio.

Rundt 700 av medlemmene er aktive fotballspillere, 450 spiller bandy, og rundt 100 driver med alpint. Høvik Bandyklubb er en av klubbene som spiller i eliteserien. Høvik Idrettsforening har som mål at alle skal ha glede av å drive med idrett, enten de velger å konkurrere eller bare driver med sport for moro skyld. Idrettsforeningen er avhengig av frivillig innsats for å tilby gode aktiviteter for barn og unge. Klubbhuset brukes til foreningens aktiviteter, men har også selskapslokale og kjøkken, kiosk og garderober.

Høvik Idrettsforening tilbyr også ulike kurs, slik at utøverne kan forbedre teknikken sin, eller utdanne seg til trenere. Høvik Jogg er et treningsfellesskap der målet er å få folk i aktivitet, og motivere folk til å trene. Det finnes joggegrupper både for nybegynnere og løpere som ønsker å trene til større løp. Man kan finne mer informasjon om dette tilbudet på nettsiden til Høvik Jogg. Det er alltid motiverende å trene sammen med andre. Da er man sosial, har det trivelig sammen, og støtter hverandre. Trening i gruppe kan gjøre at man gleder seg til å trene, og da kommer man også til å fortsette med treningen. Slik kommer man i form, og holder på formen.

]]>
Er tennis din store interesse? http://hovikhelse.com/er-tennis-din-store-interesse/ Thu, 17 Feb 2022 15:53:04 +0000 http://hovikhelse.com/?p=93 De aller fleste har én eller flere interesser og hobbyer. Det er sunt og ha et avbrekk fra hverdagen, noe å se fram til etter jobb og plikter. Noen foretrekker fysiske aktiviteter, som i tillegg er bra for helsen. Andre foretrekker for eksempel håndarbeid. For andre er dette en form for underholdning som gir ekstra glede i hverdagen.

Tennis som hobby

Tennis er ikke bare en rikmannssport, selv om den har et rykte på seg for å være det. Ryktet kommer fra tiden hvor tennis kun var mulig å spille dersom man var medlem i dyre klubber. I dag finnes det mange muligheter som ikke koster mye penger. Tennisbaner er bygd mange steder, og det er ikke så dyrt å leie en bane.

Tennis som underholdning

Noen av oss foretrekker likevel tennis best fra tilskuerplassen. I ukevis venter vi i spenning på de store turneringene, dersom vi er så heldige at de vises på en kanal vi abonnerer på. Likevel er det ultimate å få være tilskuer på en ekte tennisbane, og ikke fra TV-stolen hjemme. Muligheten til å oppleve dette er nå til stede! Spenningen er til å føle på som ekte tilskuer på Wimbledon, der du får se store stjerner i levende live.

]]>
Tren og forbedre golfspillet ditt http://hovikhelse.com/tren-og-forbedre-golfspillet-ditt/ Mon, 07 Sep 2020 09:16:32 +0000 http://hovikhelse.com/?p=77 Mange trodde kanskje at det å spille golf ikke krever at du er i form, men det er ikke sant. Slik som andre sporter krever golf at du er i form slik at du kan prestere når du spiller. Trener du vil dette gjøre at du får økt slaglengde, bedre teknikk og at du minsker skaderisikoen. Gjør du også noen enkle oppvarmingsøvelser før du spiller vil dette ha god effekt.

Reis for å oppleve andre golfsteder

Er du veldig interessert i golf og ønsker å ta interessen og treningen steget videre, er det mange golfbaner som du kan besøke rundt om i verden. Tenker du at du vil oppleve Englands forskjellige golfbaner kan du bestille turer som er tilrettelagt for nettopp dette på sider som GoSportTravel. Les mer på dette nettstedet for inspirasjonen som du trenger. Her vil du finne alt som gjør en golfreise minnerik.

Møt andre med samme interesse

Har du kommet så langt at du har bestilt golfreisen din er det bare å fortsette å trene slik at du er klar for å kunne eventuelt briljere med dine kunnskaper. På slike turer møter du også mange likesinnede som du også kan få noen tips og triks for å gjøre spillet ditt bedre. Hva er vel bedre enn å kunne være sammen med mennesker som har samme interesser som deg selv?

]]>
Forbedre utseendet med inngrep http://hovikhelse.com/forbedre-utseendet-med-inngrep/ Sat, 23 Mar 2019 14:26:32 +0000 http://hovikhelse.com/?p=66 Det er ikke alle som er fornøyde med sitt eget utseende, og det er da veldig enkelt å kunne ty til et inngrep – eller gjerne flere også. Dette er operasjoner hvor du må betale selv, og enkelte velger å betaler høye summer for å komme vekk fra sitt tidligere utseende.Det kan selvfølgelig være mange fordeler ved å velge et inngrep, om du ikke er fornøyd med hvordan du selv ser ut. Sliter du med å gå ned i vekt, er du kanskje veldig åpen for idéen om å ta en operasjon som gjør at du øker ditt vekttap.

Leppefillers og silikon

Noe av det som kanskje er mest populært i Norge nå for tiden, er fillers i leppene og silikon i brystene, som regel for å forstørre og forme lepper og bryster. Unge jenter som ikke er fornøyde med hvordan de ser ut, er gjerne de som hyppigst gjennomfører inngrep som dette.Det er veldig enkelt å kunne få til en operasjon eller et inngrep. Det eneste er at du selv må betale, og har du pengene til det er det ikke noe som stopper deg. Det er likevel viktig å tenke nøye gjennom saken før du eventuelt gjennomfører et slikt inngrep.

Hva bør du tenke på?

Er du en av de som ikke er fornøyd med deg selv og tenker på å gjøre et inngrep, er det enkelte ting du bør tenke over. Et inngrep eller en operasjon er noe som ofte vil være med deg livet ut. Du bør derfor være hundre prosent sikker før du bestiller deg en time.Du vil alltid ha en konsultasjonstime først, før du eventuelt får et klarsignal. Det er opp til kirurgen om du får deg time, men om du forklarer hvorfor du er ute etter denne typen inngrep vil du mest sannsynlig få grønt lys. Bare husk å gjør deg godt kjent med diverse sykehus og kirurger!

]]>
Å fylle tiden mens du er på rehabilitering http://hovikhelse.com/a-fylle-tiden-mens-du-er-pa-rehabilitering/ Mon, 06 Aug 2018 12:37:42 +0000 http://hovikhelse.com/?p=61 Tiden på rehabilitering kan være tøffe både fysisk og psykisk, og det kan ofte føles som om tiden står stille. Dette gjelder spesielt dersom man ikke lengre kan delta i hverdagen slik man er vant til – gjerne fordi man er sengeliggende etter en skade – og da er det viktig å finne nye hobbyer eller interesser man kan fylle tiden med.

Fysisk aktivitet

I mange tilfeller kan man ikke være like aktiv i en periode med rehabilitering som det man kan til vanlig, men fysisk aktivitet er fortsatt viktig, og slett ikke det samme som trening. Blant annet råder Kreftforeningen til å være i fysisk aktivitet så langt det går. Det er selvsagt viktig å lytte til råd fra lege, men det finnes som regel noe man kan gjøre uten fare for rehabiliteringen.

Nye hobbyer

Når skogsturene, yogatimene og fotballkampene utgår, kan det være nyttig å finne nye interesser å fylle tiden med. Det finnes en rekke spennende podcaster man kan lytte til, og de fleste er også gratis. Her kan man lære om alt fra vitenskap til meditasjon, og disse kan man høre på når som helst. Er man ute etter litt mer spenning så finnes det en rekke spennende spill på nettet. Blant annet har Videoslots blitt et populært sted å spille, og her kan man spille mye uten at det koster skjorta. Er man av den litt mer praktiske typen så er kanskje strikking, hekling eller annet håndarbeid en god løsning. Ikke bare får man noe ut av tiden man legger inn, man får også klarnet tankene med arbeid som er avslappende.

Lev sunt

Å fokusere på en sunn livsstil i løpet av perioden på rehabilitering er viktig, og dette gjelder både mat og aktivitet. Man bør som ellers fokusere på mye frukt og grønt, og ikke minst få i seg gode proteinkilder og det gode fettet fra fisk.

]]>
Rask vektnedgang http://hovikhelse.com/rask-vektnedgang/ Thu, 28 Dec 2017 09:15:41 +0000 http://hovikhelse.com/?p=54 Å slanke seg kan gi deg en stor helsegevinst, både fysisk og mentalt. Gleden ved å kjenne at kroppen blir lettere og fungerer smidigere er en stor lykke for mange, og gir igjen motivasjon til å fortsette den harde treningen. Selv om det finnes mange fordeler ved å slanke seg, finnes det noen baksider å ta i betraktning før du setter i gang.

Ulemper

I tilfeller der vekttapet har vært særlig stort, kan det oppstå noen utfordringer. En av farene ved å gå fort ned i vekt, er at du kan miste muskelmasse. Dette kommer av at når vekten din går ned, trenger du ikke lenger så sterke muskler for å bære all vekten. Muskelmasse er allikevel nødvendig for å holde forbrenningen oppe, noe som igjen er veldig viktig når du slanker deg.En annen ting som kan sette en stopper for gleden over et lettere liv er at du plutselig sitter igjen med mye overflødig hud etter hvert som kiloene forsvinner. Dette kan oppstå flere steder på kroppen, og spesielt vanlig er det at det rammer hele eller deler av magen din. Det kan føles veldig demotiverende å ha oppnådd stor vektnedgang uten å få den kroppen du egentlig gikk inn for å få.

Det finnes hjelp

I mer alvorlige tilfeller der den overflødige huden kan virke sjenerende og skjemmende, er det mange som velger plastisk kirurgi for å rette opp i det endelige resultatet. Et inngrep mange benytter for å fjerne uønsket hud og/eller fett er såkalt bukplastikk, som effektivt kan fjerne den overflødige huden og stramme opp magen din.For mange som opplever dette problemet er det gjerne slik at man har oppnådd ønsket vekt, men trenger hjelp til den aller siste finpussen. Derfor er det godt å vite at det finnes alternativer for å få bukt med den overflødige huden, uansett hvor på kroppen problemet sitter.

]]>
Et inngrep for selvtilliten http://hovikhelse.com/et-inngrep-for-selvtilliten/ Fri, 06 Oct 2017 11:15:15 +0000 http://hovikhelse.com/?p=48 Selvtillit er noe veldig mange har mindre av enn det de ønsker. Er du bare sjenert, stille og føler at selvtilliten ikke alltid er på topp? Eller har du andre plager som er knyttet til noe fysisk hos deg selv som drar ned selvfølelsen din? Dette kan gjøres noe med, og plastisk kirurgi er ofte et godt alternativ og en god løsning for deg som sliter med selvtilliten og hvordan du synes du ser ut.Fysiske «plager» ved deg selv som du ønsker å endre kan være større eller mindre bagateller. Plastisk kirurgi behøver ikke være svaret for alle, men kan være et veldig aktuelt alternativ for deg. Plastisk kirurgi trenger selvfølgelig heller ikke være det første alternativet du bør vende deg til dersom du ikke er helt fornøyd med utseende. Et slikt inngrep er noe som bør være nøye tenkt gjennom, men er absolutt veldig positivt for noen.Kvinner har ofte flere ting de ville likt å endre på enn menn, og da er det mest populære inngrepet relatert til brystene. Det finnes mange ulike inngrep du kan gjøre når det kommer til bryst, enten du ønsker å forstørre de med implantater, ta ut implantater, reduksjon av selve brystene, eller forskjønning og mindre korreksjoner som løft av brystene med mer. Slike inngrep kan gjøre livet lettere for deg fysisk, men også ha en stor innvirkning for din egen selvtillit. Det er også vanlig for kvinner å gjøre inngrep etter svangerskap.Tror du at et forskjønnende inngrep for dine bryster vil gi deg bedre selvtillit og et bedre selvbilde? Da kan kanskje plastisk kirurgi være noe for deg, men husk at det er viktig å få god rådgivelse rundt alle detaljene som inngår i et potensielt plastisk kirurgisk inngrep.

]]>
Kom i form med spennende idretter http://hovikhelse.com/kom-i-form-med-spennende-idretter/ Wed, 02 Sep 2015 21:14:27 +0000 http://hovikhelse.com/?p=34 Å drive med sport er godt for både kropp og sjel, og for deg som ikke liker å pumpe jern på treningsstudioet, finnes det svært mange spennende og morsomme idretter å velge mellom. Lagsport er en idrett som passer for deg som liker å ha det gøy og som setter pris på å jobbe sammen fram mot målet. Verdens absolutt største sport, fotball, er kanskje det beste eksempelet på en slik type lagsport. Man trenger ikke være proff for å drive med fotball på fritiden, og man får svært godt utbytte av denne typen trening.Med all løpingen fram og tilbake, forbedrer du utholdenheten din, samtidig som du får kraft gjennom skudd, finter og taklinger. En annen lagsport som også er svært gøy, men som nok passer best for deg som er ganske tøff, er ishockey. Mange av oss står på skøyter om vinteren, så det trenger nødvendigvis ikke være et så stort steg å begynne med ishockeyspilling på fritiden også. Som ishockeyspiller må man ha både stor kraft og god utholdenhet.

Populære idretter både hos profesjonelle, amatører og publikum

En annen sport som er verdt å trekke frem er basketball. Dette er en type sport som spilles innendørs, og som krever svært god utholdenhet i tillegg til teknikk. Når man spiller basketball er det selvfølgelig en fordel å være høy, men man kommer også langt hvis man har god spenst. Det finnes basketballag for alle nivåer, så selv om du aldri har spilt før, er det ingen grunn til å ikke tørre å prøve seg. Basketball er en fantastisk treningsmåte og en idrett som er elsket av store deler av befolkningen, både barn og voksne, ettersom det er en sport man kan spille uten mye utstyr. Det er ingen tvil om at disse tre nevnte sportene er svært populære ettersom de forekommer hyppig i både media, på oddssidene og andre plattformer. Ta skrittet ut og prøv deg på en ny sport i dag!

]]>
Spill lagsport http://hovikhelse.com/spill-lagsport/ Thu, 19 Feb 2015 21:44:25 +0000 http://hovikhelse.com/?p=14 Lagsport er fin trim, samtidig som det er sosialt og morsomt. Man kommer sammen med venner og bekjente, og ettersom man spiller på et lag, trener man både kroppen og samarbeidsevnen. På et lag nytter det ikke å være egoistisk. Her må alle spille sammen for å oppnå det beste resultatet for laget.Mange idrettslag tilbyr lagsport, selv om ulike idrettslag kan tilby ulike idretter. Dersom man ikke finner en idrett man har lyst til å drive med, kan man jo spørre om andre har lyst til å begynne med den aktuelle lagsporten. Dersom interessen er stor nok, kan man starte et nytt lag.Lagsport passer både for barn, ungdommer og voksne. Til og med mange eldre kan ha godt av å drive med lagsport. Lagsport gir ofte en allsidig trening, både under spill og når man trener teknikk.Hele kroppen er i aktivitet, og alle de store muskelgruppene får trent. Samtidig trener man også balanse, reaksjon og andre viktige ferdigheter.

]]>
Fotball http://hovikhelse.com/fotball/ Mon, 16 Feb 2015 08:45:15 +0000 http://hovikhelse.com/?p=12 Fotball er kanskje den mest spilte lagsporten i verden, i antall utøvere. Mange spiller på amatørlag, barnelag eller profesjonelle lag, men enda flere spiller i egen hage, ”på løkka” eller på en hjemmelaget bane. Fotball er en idrett som krever lite utstyr, i hvert fall når man spiller på amatørnivå. For å komme i gang, trenger man bare en ball, eller noe som ligner på en ball. Derfor er fotball også populært blant mange fattige verden over.Fotball kan være den perfekte aktiviteten for å få ungene ut en tur. Hele familien kan spille sammen, slik at alle får litt trim. Når man spiller i hagen, trenger man ikke engang komplette lag eller skikkelige mål. Et par pinner eller to trær holder fint som mål, og ved å leke sammen med barna, får man også kvalitetstid sammen. Dette er noe barna setter stor pris på. De blir alltid glade når de voksne tar seg tid til å leke sammen med dem.Selv om mange spiller fotball selv, er det enda flere som ser på fotball, enten på stadion eller på TV. Tippeligaen er en av de mest populære ligaene blant nordmenn, og når kampene sendes på TV, er det mange som benker seg i sofaen sammen med familie eller venner. Foran  Årsaken til at Molde er favoritter, er selvsagt at laget vant Tippeligaen i 2014. Da regnes de som favoritter også i 2015.Men sesongen har ennå ikke startet, slik at ingen med sikkerhet kan si hvilket lag som kommer til å hevde seg. Som regel endrer odds og favorittstempler seg i løpet av sesongen, avhengig av hvordan lagene spiller i de første rundene. Enten man liker å spille eller bare se på, er fotball en veldig engasjerende sport.

]]>