hovikhelse.com https://hovikhelse.com Helse Kost Sport og trening Mon, 30 Oct 2023 07:00:13 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Få hjelp med dine fysiske plager https://hovikhelse.com/fa-hjelp-med-dine-fysiske-plager/ Mon, 30 Oct 2023 05:00:00 +0000 https://hovikhelse.com/?p=107 Plages du med stive skuldre og vonde muskler? De fleste opplever å få vondt i muskler og ledd som krever profesjonell behandling i løpet av livet. I dag finnes det utallige behandlingsformer og dyktige fagfolk som hjelper deg mot en friskere hverdag.

Verdien av profesjonell veiledning

En diagnose av fysiske bekymringer krever ekspertisen til medisinske fagfolk, som omfatter leger, fysioterapeuter og kiropraktorer. Du kan heldigvis finne din hjelp på nettet som kan hjelpe deg med de utfordringene du har. Kunnskapen til medisinske fagfolk kan gi riktig diagnose, og deretter skreddersy en behandling som hjelper deg på veien mot bedring.

Her er noen gode tips på veien:

  1. All fysisk aktivitet er bra for kroppen. En 30 minutters gåtur om dagen gir mange helsebringende fordeler – kanskje mer enn du tror.
  2. Bøy og tøy litt hver dag. Forskning viser at yoga er et godt alternativ for stive og vonde muskler.
  3. Prioriter å prosessere inntrykk og følelser etter en dag. Ett tips er å ikke ta med mobilen når du går tur.

Få hjelp i dag

Rask intervensjon fører til mindre ubehag og forhindrer potensielt fremtidige komplikasjoner. Og husk: Det er ingen skam i å be om hjelp når du trenger det.

]]>
Forbedre kondisjonen hjemme med en mosjonssykkel https://hovikhelse.com/forbedre-kondisjonen-hjemme-med-en-mosjonssykkel/ Tue, 10 Jan 2023 03:00:00 +0000 https://hovikhelse.com/?p=104 Det er faktisk ikke nødvendig å forlate huset for å trene. Om du er den som alltid er for opptatt til å gå på treningsstudio eller ofte avlyser treninger på grunn av dårlig vær. Det finnes faktisk en løsning. Sett til side det du holder på med og kliv opp på treningssykkelen.

Du kan trene med forskjellige apper som gjør det lett å følge med på fremgangen din. For å begynne en treningsøkt er det bare å laste ned en app som passer deg best. Skaff deg et par AirPods om du ikke vil forstyrre andre familiemedlemmer og fest mobilen på sykkelholderen handle på nettet.

Stasjonære sykler er flotte for å forbedre kardiovaskulær kondisjon

Trimsykkler er i tillegg til en super kondisjonsstrening også potensiell kaloriforbrennere. Siden sykling er low-impact trening er det egnet for et bredt spekter av mennesker. Du må først bestemme graden av sykkelerfaring for å velge den mest effektive treningen. Start med en lavere intensitet hvis du er ny på sykling og har dårlig kardiovaskulær kondisjon. Du kan fokusere på vanskeligere treningsprogrammer som involverer sprint, bakkestigninger og endringer i kropps- eller grepsposisjon når du er sterkere og føler deg tryggere på å bruke utstyret ditt.

]]>
Kroppen sier selv i fra https://hovikhelse.com/kroppen-sier-selv-i-fra/ Wed, 17 Aug 2022 01:30:00 +0000 https://hovikhelse.com/?p=102 Er du flink til å høre på kroppen din? Hodepiner, magesmerter, dårlig ånde, svekket konsentrasjon og svimmelhet kan virke som helt ufarlige symptomer. Men av og til kan det faktiske være tegn på alvorlige sykdommer. Om de ikke blir identifisert i tide kan det komplisere seg.

Tegn på at noe går galt

Føler du deg utmattet og sliten uten lyst til å gå på jobb? Går du rundt med følelsen av at du ikke strekker til, hverken på jobben eller hjemme? Små daglige problemer føles kanskje veldig store. Disse er faresignal man bør ta på alvor. Kroppen sender ut signaler når noe ikke fungerer eller er som det skal. Om du går ned i vekt uten noen forklaring på det, er dette et signal fra kroppen om at noe må gjøres.

Kroppens reaksjon på stress

Det autonome nervesystemet styrer hjertefrekvensen, pusten og synsforandringer. Den innebygde stressresponsen hjelper kroppen å møte tøffe situasjoner. Går man rundt og er stresset hele tiden sliter det på kroppen vår. Det er slik de fysiske, emosjonelle og adferdsmessige symptomene utvikles. Disse kan være; hodepine, brystsmerter, problemer med å sove, utmattelse, svimmelhet, muskelspenninger eller sammenknytting av kjeven. Stress kan også føre til emosjonelle og mentale symptomer som; angst eller irritabilitet, depresjon, panikkanfall eller tristhet. Les mer her.

]]>
Hold deg frisk i Høvik https://hovikhelse.com/hold-deg-frisk-i-hovik/ Mon, 27 Jun 2022 11:04:11 +0000 https://hovikhelse.com/?p=100 Høvik er et populært boligområde, og området har både skoler, kunstsenter, kirke og stasjon. Selvsagt er det også gode treningsmuligheter i Høvik. Høvik Idrettsforening har omtrent 1300 medlemmer. Idrettsforeningen eier og driver tre fotballbaner, klubbhus og treningsstudio.

Rundt 700 av medlemmene er aktive fotballspillere, 450 spiller bandy, og rundt 100 driver med alpint. Høvik Bandyklubb er en av klubbene som spiller i eliteserien. Høvik Idrettsforening har som mål at alle skal ha glede av å drive med idrett, enten de velger å konkurrere eller bare driver med sport for moro skyld. Idrettsforeningen er avhengig av frivillig innsats for å tilby gode aktiviteter for barn og unge. Klubbhuset brukes til foreningens aktiviteter, men har også selskapslokale og kjøkken, kiosk og garderober.

Høvik Idrettsforening tilbyr også ulike kurs, slik at utøverne kan forbedre teknikken sin, eller utdanne seg til trenere. Høvik Jogg er et treningsfellesskap der målet er å få folk i aktivitet, og motivere folk til å trene. Det finnes joggegrupper både for nybegynnere og løpere som ønsker å trene til større løp. Man kan finne mer informasjon om dette tilbudet på nettsiden til Høvik Jogg. Det er alltid motiverende å trene sammen med andre. Da er man sosial, har det trivelig sammen, og støtter hverandre. Trening i gruppe kan gjøre at man gleder seg til å trene, og da kommer man også til å fortsette med treningen. Slik kommer man i form, og holder på formen.

]]>
Er tennis din store interesse? https://hovikhelse.com/er-tennis-din-store-interesse/ Thu, 17 Feb 2022 15:53:04 +0000 https://hovikhelse.com/?p=93 De aller fleste har én eller flere interesser og hobbyer. Det er sunt og ha et avbrekk fra hverdagen, noe å se fram til etter jobb og plikter. Noen foretrekker fysiske aktiviteter, som i tillegg er bra for helsen. Andre foretrekker for eksempel håndarbeid. For andre er dette en form for underholdning som gir ekstra glede i hverdagen.

Tennis som hobby

Tennis er ikke bare en rikmannssport, selv om den har et rykte på seg for å være det. Ryktet kommer fra tiden hvor tennis kun var mulig å spille dersom man var medlem i dyre klubber. I dag finnes det mange muligheter som ikke koster mye penger. Tennisbaner er bygd mange steder, og det er ikke så dyrt å leie en bane.

Tennis som underholdning

Noen av oss foretrekker likevel tennis best fra tilskuerplassen. I ukevis venter vi i spenning på de store turneringene, dersom vi er så heldige at de vises på en kanal vi abonnerer på. Likevel er det ultimate å få være tilskuer på en ekte tennisbane, og ikke fra TV-stolen hjemme. Muligheten til å oppleve dette er nå til stede! Spenningen er til å føle på som ekte tilskuer på Wimbledon, der du får se store stjerner i levende live.

]]>
Tren og forbedre golfspillet ditt https://hovikhelse.com/tren-og-forbedre-golfspillet-ditt/ Mon, 07 Sep 2020 09:16:32 +0000 https://hovikhelse.com/?p=77 Mange trodde kanskje at det å spille golf ikke krever at du er i form, men det er ikke sant. Slik som andre sporter krever golf at du er i form slik at du kan prestere når du spiller. Trener du vil dette gjøre at du får økt slaglengde, bedre teknikk og at du minsker skaderisikoen. Gjør du også noen enkle oppvarmingsøvelser før du spiller vil dette ha god effekt.

Reis for å oppleve andre golfsteder

Er du veldig interessert i golf og ønsker å ta interessen og treningen steget videre, er det mange golfbaner som du kan besøke rundt om i verden. Tenker du at du vil oppleve Englands forskjellige golfbaner kan du bestille turer som er tilrettelagt for nettopp dette på sider som GoSportTravel. Les mer på dette nettstedet for inspirasjonen som du trenger. Her vil du finne alt som gjør en golfreise minnerik.

Møt andre med samme interesse

Har du kommet så langt at du har bestilt golfreisen din er det bare å fortsette å trene slik at du er klar for å kunne eventuelt briljere med dine kunnskaper. På slike turer møter du også mange likesinnede som du også kan få noen tips og triks for å gjøre spillet ditt bedre. Hva er vel bedre enn å kunne være sammen med mennesker som har samme interesser som deg selv?

]]>
Forbedre utseendet med inngrep https://hovikhelse.com/forbedre-utseendet-med-inngrep/ Sat, 23 Mar 2019 14:26:32 +0000 https://hovikhelse.com/?p=66 Det er ikke alle som er fornøyde med sitt eget utseende, og det er da veldig enkelt å kunne ty til et inngrep – eller gjerne flere også. Dette er operasjoner hvor du må betale selv, og enkelte velger å betaler høye summer for å komme vekk fra sitt tidligere utseende.Det kan selvfølgelig være mange fordeler ved å velge et inngrep, om du ikke er fornøyd med hvordan du selv ser ut. Sliter du med å gå ned i vekt, er du kanskje veldig åpen for idéen om å ta en operasjon som gjør at du øker ditt vekttap.

Leppefillers og silikon

Noe av det som kanskje er mest populært i Norge nå for tiden, er fillers i leppene og silikon i brystene, som regel for å forstørre og forme lepper og bryster. Unge jenter som ikke er fornøyde med hvordan de ser ut, er gjerne de som hyppigst gjennomfører inngrep som dette.Det er veldig enkelt å kunne få til en operasjon eller et inngrep. Det eneste er at du selv må betale, og har du pengene til det er det ikke noe som stopper deg. Det er likevel viktig å tenke nøye gjennom saken før du eventuelt gjennomfører et slikt inngrep.

Hva bør du tenke på?

Er du en av de som ikke er fornøyd med deg selv og tenker på å gjøre et inngrep, er det enkelte ting du bør tenke over. Et inngrep eller en operasjon er noe som ofte vil være med deg livet ut. Du bør derfor være hundre prosent sikker før du bestiller deg en time.Du vil alltid ha en konsultasjonstime først, før du eventuelt får et klarsignal. Det er opp til kirurgen om du får deg time, men om du forklarer hvorfor du er ute etter denne typen inngrep vil du mest sannsynlig få grønt lys. Bare husk å gjør deg godt kjent med diverse sykehus og kirurger!

]]>
Å fylle tiden mens du er på rehabilitering https://hovikhelse.com/a-fylle-tiden-mens-du-er-pa-rehabilitering/ Mon, 06 Aug 2018 12:37:42 +0000 https://hovikhelse.com/?p=61 Tiden på rehabilitering kan være tøffe både fysisk og psykisk, og det kan ofte føles som om tiden står stille. Dette gjelder spesielt dersom man ikke lengre kan delta i hverdagen slik man er vant til – gjerne fordi man er sengeliggende etter en skade – og da er det viktig å finne nye hobbyer eller interesser man kan fylle tiden med.

Fysisk aktivitet

I mange tilfeller kan man ikke være like aktiv i en periode med rehabilitering som det man kan til vanlig, men fysisk aktivitet er fortsatt viktig, og slett ikke det samme som trening. Blant annet råder Kreftforeningen til å være i fysisk aktivitet så langt det går. Det er selvsagt viktig å lytte til råd fra lege, men det finnes som regel noe man kan gjøre uten fare for rehabiliteringen.

Nye hobbyer

Når skogsturene, yogatimene og fotballkampene utgår, kan det være nyttig å finne nye interesser å fylle tiden med. Det finnes en rekke spennende podcaster man kan lytte til, og de fleste er også gratis. Her kan man lære om alt fra vitenskap til meditasjon, og disse kan man høre på når som helst. Er man ute etter litt mer spenning så finnes det en rekke spennende spill på nettet. Blant annet har Videoslots blitt et populært sted å spille, og her kan man spille mye uten at det koster skjorta. Er man av den litt mer praktiske typen så er kanskje strikking, hekling eller annet håndarbeid en god løsning. Ikke bare får man noe ut av tiden man legger inn, man får også klarnet tankene med arbeid som er avslappende.

Lev sunt

Å fokusere på en sunn livsstil i løpet av perioden på rehabilitering er viktig, og dette gjelder både mat og aktivitet. Man bør som ellers fokusere på mye frukt og grønt, og ikke minst få i seg gode proteinkilder og det gode fettet fra fisk.

]]>
Rask vektnedgang https://hovikhelse.com/rask-vektnedgang/ Thu, 28 Dec 2017 09:15:41 +0000 https://hovikhelse.com/?p=54 Å slanke seg kan gi deg en stor helsegevinst, både fysisk og mentalt. Gleden ved å kjenne at kroppen blir lettere og fungerer smidigere er en stor lykke for mange, og gir igjen motivasjon til å fortsette den harde treningen. Selv om det finnes mange fordeler ved å slanke seg, finnes det noen baksider å ta i betraktning før du setter i gang.

Ulemper

I tilfeller der vekttapet har vært særlig stort, kan det oppstå noen utfordringer. En av farene ved å gå fort ned i vekt, er at du kan miste muskelmasse. Dette kommer av at når vekten din går ned, trenger du ikke lenger så sterke muskler for å bære all vekten. Muskelmasse er allikevel nødvendig for å holde forbrenningen oppe, noe som igjen er veldig viktig når du slanker deg.En annen ting som kan sette en stopper for gleden over et lettere liv er at du plutselig sitter igjen med mye overflødig hud etter hvert som kiloene forsvinner. Dette kan oppstå flere steder på kroppen, og spesielt vanlig er det at det rammer hele eller deler av magen din. Det kan føles veldig demotiverende å ha oppnådd stor vektnedgang uten å få den kroppen du egentlig gikk inn for å få.

Det finnes hjelp

I mer alvorlige tilfeller der den overflødige huden kan virke sjenerende og skjemmende, er det mange som velger plastisk kirurgi for å rette opp i det endelige resultatet. Et inngrep mange benytter for å fjerne uønsket hud og/eller fett er såkalt bukplastikk, som effektivt kan fjerne den overflødige huden og stramme opp magen din.For mange som opplever dette problemet er det gjerne slik at man har oppnådd ønsket vekt, men trenger hjelp til den aller siste finpussen. Derfor er det godt å vite at det finnes alternativer for å få bukt med den overflødige huden, uansett hvor på kroppen problemet sitter.

]]>
Et inngrep for selvtilliten https://hovikhelse.com/et-inngrep-for-selvtilliten/ Fri, 06 Oct 2017 11:15:15 +0000 https://hovikhelse.com/?p=48 Selvtillit er noe veldig mange har mindre av enn det de ønsker. Er du bare sjenert, stille og føler at selvtilliten ikke alltid er på topp? Eller har du andre plager som er knyttet til noe fysisk hos deg selv som drar ned selvfølelsen din? Dette kan gjøres noe med, og plastisk kirurgi er ofte et godt alternativ og en god løsning for deg som sliter med selvtilliten og hvordan du synes du ser ut.Fysiske «plager» ved deg selv som du ønsker å endre kan være større eller mindre bagateller. Plastisk kirurgi behøver ikke være svaret for alle, men kan være et veldig aktuelt alternativ for deg. Plastisk kirurgi trenger selvfølgelig heller ikke være det første alternativet du bør vende deg til dersom du ikke er helt fornøyd med utseende. Et slikt inngrep er noe som bør være nøye tenkt gjennom, men er absolutt veldig positivt for noen.Kvinner har ofte flere ting de ville likt å endre på enn menn, og da er det mest populære inngrepet relatert til brystene. Det finnes mange ulike inngrep du kan gjøre når det kommer til bryst, enten du ønsker å forstørre de med implantater, ta ut implantater, reduksjon av selve brystene, eller forskjønning og mindre korreksjoner som løft av brystene med mer. Slike inngrep kan gjøre livet lettere for deg fysisk, men også ha en stor innvirkning for din egen selvtillit. Det er også vanlig for kvinner å gjøre inngrep etter svangerskap.Tror du at et forskjønnende inngrep for dine bryster vil gi deg bedre selvtillit og et bedre selvbilde? Da kan kanskje plastisk kirurgi være noe for deg, men husk at det er viktig å få god rådgivelse rundt alle detaljene som inngår i et potensielt plastisk kirurgisk inngrep.

]]>