hovikhelse.com

Helse Kost Sport og trening

Å fylle tiden mens du er på rehabilitering

Tiden på rehabilitering kan være tøffe både fysisk og psykisk, og det kan ofte føles som om tiden står stille. Dette gjelder spesielt dersom man ikke lengre kan delta i hverdagen slik man er vant til – gjerne fordi man er sengeliggende etter en skade – og da er det viktig å finne nye hobbyer eller interesser man kan fylle tiden med.

Fysisk aktivitet

I mange tilfeller kan man ikke være like aktiv i en periode med rehabilitering som det man kan til vanlig, men fysisk aktivitet er fortsatt viktig, og slett ikke det samme som trening. Blant annet råder Kreftforeningen til å være i fysisk aktivitet så langt det går. Det er selvsagt viktig å lytte til råd fra lege, men det finnes som regel noe man kan gjøre uten fare for rehabiliteringen.

Nye hobbyer

Når skogsturene, yogatimene og fotballkampene utgår, kan det være nyttig å finne nye interesser å fylle tiden med. Det finnes en rekke spennende podcaster man kan lytte til, og de fleste er også gratis. Her kan man lære om alt fra vitenskap til meditasjon, og disse kan man høre på når som helst. Er man ute etter litt mer spenning så finnes det en rekke spennende spill på nettet. Blant annet har Videoslots blitt et populært sted å spille, og her kan man spille mye uten at det koster skjorta. Er man av den litt mer praktiske typen så er kanskje strikking, hekling eller annet håndarbeid en god løsning. Ikke bare får man noe ut av tiden man legger inn, man får også klarnet tankene med arbeid som er avslappende.

Lev sunt

Å fokusere på en sunn livsstil i løpet av perioden på rehabilitering er viktig, og dette gjelder både mat og aktivitet. Man bør som ellers fokusere på mye frukt og grønt, og ikke minst få i seg gode proteinkilder og det gode fettet fra fisk.

« Previous post