hovikhelse.com

Helse Kost Sport og trening

Rask vektnedgang

Å slanke seg kan gi deg en stor helsegevinst, både fysisk og mentalt. Gleden ved å kjenne at kroppen blir lettere og fungerer smidigere er en stor lykke for mange, og gir igjen motivasjon til å fortsette den harde treningen. Selv om det finnes mange fordeler ved å slanke seg, finnes det noen baksider å ta i betraktning før du setter i gang.

Ulemper

I tilfeller der vekttapet har vært særlig stort, kan det oppstå noen utfordringer. En av farene ved å gå fort ned i vekt, er at du kan miste muskelmasse. Dette kommer av at når vekten din går ned, trenger du ikke lenger så sterke muskler for å bære all vekten. Muskelmasse er allikevel nødvendig for å holde forbrenningen oppe, noe som igjen er veldig viktig når du slanker deg.En annen ting som kan sette en stopper for gleden over et lettere liv er at du plutselig sitter igjen med mye overflødig hud etter hvert som kiloene forsvinner. Dette kan oppstå flere steder på kroppen, og spesielt vanlig er det at det rammer hele eller deler av magen din. Det kan føles veldig demotiverende å ha oppnådd stor vektnedgang uten å få den kroppen du egentlig gikk inn for å få.

Det finnes hjelp

I mer alvorlige tilfeller der den overflødige huden kan virke sjenerende og skjemmende, er det mange som velger plastisk kirurgi for å rette opp i det endelige resultatet. Et inngrep mange benytter for å fjerne uønsket hud og/eller fett er såkalt bukplastikk, som effektivt kan fjerne den overflødige huden og stramme opp magen din.For mange som opplever dette problemet er det gjerne slik at man har oppnådd ønsket vekt, men trenger hjelp til den aller siste finpussen. Derfor er det godt å vite at det finnes alternativer for å få bukt med den overflødige huden, uansett hvor på kroppen problemet sitter.