hovikhelse.com

Helse Kost Sport og trening

Kroppen sier selv i fra

Er du flink til å høre på kroppen din? Hodepiner, magesmerter, dårlig ånde, svekket konsentrasjon og svimmelhet kan virke som helt ufarlige symptomer. Men av og til kan det faktiske være tegn på alvorlige sykdommer. Om de ikke blir identifisert i tide kan det komplisere seg.

Tegn på at noe går galt

Føler du deg utmattet og sliten uten lyst til å gå på jobb? Går du rundt med følelsen av at du ikke strekker til, hverken på jobben eller hjemme? Små daglige problemer føles kanskje veldig store. Disse er faresignal man bør ta på alvor. Kroppen sender ut signaler når noe ikke fungerer eller er som det skal. Om du går ned i vekt uten noen forklaring på det, er dette et signal fra kroppen om at noe må gjøres.

Kroppens reaksjon på stress

Det autonome nervesystemet styrer hjertefrekvensen, pusten og synsforandringer. Den innebygde stressresponsen hjelper kroppen å møte tøffe situasjoner. Går man rundt og er stresset hele tiden sliter det på kroppen vår. Det er slik de fysiske, emosjonelle og adferdsmessige symptomene utvikles. Disse kan være; hodepine, brystsmerter, problemer med å sove, utmattelse, svimmelhet, muskelspenninger eller sammenknytting av kjeven. Stress kan også føre til emosjonelle og mentale symptomer som; angst eller irritabilitet, depresjon, panikkanfall eller tristhet. Les mer her.

« Previous post